Chillihotfashion

Fantom borstar bort nätverksavbrott med ytterligare 50% prisstegring

admin, · Categories: Bitcoin

Med över 3000% tillväxt sedan årsskiftet kunde till och med ett nätverksavbrott nyligen stoppa Fantoms hausseartade kraft.

Den decentraliserade smarta kontraktsplattformen Fantom (FTM) fortsatte sin återupplivande demonstration till 50% på måndagen, trots ett tillfälligt nätverksavbrott som såg blockchain sluta producera block i sju timmar

Fantom blev en av de 100 bästa på börsvärdena i januari – så småningom på en 5 000% -körning som toppade i slutet av februari. Sedan dess minskade myntets tjurkörning, men dess värde gentemot US-dollarn ligger fortfarande 3434% högre än den gjorde den 1 januari.

Men Fantom utsattes för en kort blackout den 25 februari när blockproduktionen stoppades efter att två validerare saktat ner utsläppshastigheten. Fantom är en block-kedja för bevis på spel där 39 valideringsnoder övervakar blockskapandet på uppdrag av stakers. De två validerarna i fråga representerade en tredjedel av FTM-insatsen på plattformen.

Utvecklingsteamet samordnade framgångsrikt och applicerade en tillfällig korrigering som startade nätverket igen sju timmar senare. Ett nyligen meddelat av Fantom uppgav :

”Torsdagen den 25 februari 2021 klockan 15.04 UTC stoppade Fantom Opera mainnet nya blockbekräftelser, vilket resulterade i ett tillfälligt avbrott. Kärnutvecklargruppen och Fantom-valideringsgruppen svarade omedelbart och återupptog nätverket med framgång inom 7 timmar. ”

Fixen krävde samförstånd mellan 39 validerare i flera tidszoner, och utvecklingsteamet noterade att inga insatta medel var i riskzonen under avbrottet.

Som svar på händelsen beslutade utvecklingsgruppen att ta itu med obalansen i makt bland validerare och kommer att försöka distribuera inflytande jämnare mellan noder. För att uppnå detta mål kommer mängden Bitcoin Era som krävs för att ställa in en valideringsnod att reduceras från dess nuvarande förbjudna siffra på 3 175 000 FTM.

I januari motsvarade detta ett dollarvärde på drygt 30 000 dollar. Nu, efter Fantoms senaste uppgång, står den siffran över 1,8 miljoner dollar

Fantoms senaste stigning har tillskrivits utvecklingen inom interoperabilitet och decentraliserad finansiering . Projektet integrerades nyligen i Multichain – ett decentraliserat token swap-protokoll som överbryggar olika blockkedjor som Ethereum och Binance Smart Chain och möjliggör token swappar utan någon mellanhand.

På måndag morgon fortsatte Fantoms uppstigning, eftersom myntpriset steg från 0,3827 dollar till 0,58 dollar, vilket motsvarar 54% tillväxt vid tidpunkten för publicering.