Chillihotfashion

BITCOIN IN „GOUDEN ACCUMULATIEZONE“ NA 20% VAL: ANALIST

admin, · Kategorien: Bitcoin

Het is misschien wel het beste moment voor Bitcoin-handelaren om hun cryptozakken bij te vullen nu de activa in de buurt van hun meerwekelijkse dieptepunten handelen, volgens analisten van Phi-Deltalytics.

Het grafiek-analyseportal stelde dat Bitcoin zich in een „gouden accumulatiezone“ bevindt, onder verwijzing naar een reeks fundamentele en technische katalysatoren die de prijs van de cryptocrisis zouden kunnen opdrijven.

Het zei dat BTC/USD onder de aankoopprijs van de actieve handelsgroep handelt. Dat betekent dat een meerderheid van de handelaren hun Bitcoins het minst waarschijnlijk met verlies zou verkopen, wat zou leiden tot een afname van het aanbod. Het zou de biedingen voor de cryptocurrency aan de vraagzijde moeten verhogen.

De commentaren kwamen nadat BTC/USD met meer dan 20 procent van zijn jaartot-datum-hoogte van $12.486 was gekelderd. De correctie aan de onderkant volgde op een prijsrally van 200 procent, wat erop wijst dat de handelaren hun winst alleen maar op de lokale toppen vastzetten. Desondanks viel de bearish move ook samen met een vergelijkbare daling op de Amerikaanse aandelen- en goudmarkten.

Veel waarnemers vreesden dat de BTC/USD haar neerwaartse impuls zou uitbreiden tot $9.600 of de niveaus eronder. Het paar slaagde er echter in om een basis boven de $10.000 veilig te stellen, waarbij het vorige weerstandsniveau nu als steunniveau fungeert.

INSTITUTIONELE, MIJNWERKERSACTIVITEIT

Phi steunde zijn bullish bias ook met een stabiele institutionele en mijnwerkersactiviteit in de Bitcoin-markt. Het portaal zei dat de $900m Grayscale Invesments-een in New York gevestigde crypto-investeringsfirma die in Q2 werd opgericht, niet beschikbaar zou zijn voor het verlaten van de markt tot ten minste 1 oktober.

Intussen werd de nadruk gelegd op herstel in zowel Bitcoin Billionaire hashrate als de mijnbouwmoeilijkheden. Ondertussen wees het einde van de mijnwerkerscapitulatie ook op een aanhoudende BTC/USD-stierenloop.

„Met de mijnwerkerscapitulatie die historisch gezien de bodem van de markt markeert, is dit een bullish lange termijn teken,“ schreef Phi.

Het portaal voegde eraan toe dat de Bitcoin Futures-markt nu zijn fractal van maart 2020 herhaalt. In die tijd waren er belachelijk veel lange posities open tegen $7.800 die leidden tot een „Long Squeeze“. In het recente scenario, hadden stieren een vergelijkbare expositie tot $11.300, een niveau dat hen ook naar de verkeerde kant van de handel duwde. Uittreksels:

„Op dit moment is de marge markt te bearish, maar er zijn niet genoeg mensen aan boord met de „bearishness“ dus we hebben de openlijke interesse nodig om een beetje op te pikken om een ideale korte squeeze te voeden. Wat de posities van de institutionele CME-handelaren betreft, heeft de daling van vorige week geen invloed op deze groep die na 3 maanden van besluiteloosheid bullish is geworden“.

INFLATIE EN BITCOIN

Phi herinnerde de handelaars ook aan de langetermijngevolgen van de inflatie op de Bitcoin-markt. Het portaal zei dat de toezegging van de Federal Reserve om de inflatie te verhogen tot boven hun ideale doel van 2 procent, beleggers aan de Bitcoin zou blijven kleven vanwege de hedging-kenmerken.

„Dit zal de waarde van goud fundamenteel opdrijven, waardoor bitcoinalong de weg opgaat, aangezien het belangrijkste waardevoorstel van bitcoin een waardeopslag blijft in plaats van een overboeking“, voegde het toe.

BTC/USD handelde bij $10.279 op het moment van dit schrijven, onderaan 0.87 percenten in de Dinsdagzitting.